Προγράμματα - Ψηφιακές Δεξιότητες

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο απαντά στην ανάγκη επιμόρφωσης σε ένα σύγχρονο και επίκαιρο θέμα, προσφέροντας γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που είναι απαραίτητες για γονείς, επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (οι οποίοι έχουν ειδική μοριοδότηση μετά την ολοκλήρωσή του), καθώς και για επαγγελματίες κάθε τομέα που κάνει χρήση του διαδικτύου (τραπεζικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι εταιρειών, αστυνομικοί κλπ).

Αποσκοπεί στην πρόληψη της κυβερνοεγκληματικότητας, του κυβερνοεκφοβισμού, την προστασία θυμάτων και το σχεδιασμό εγκληματοπροληπτικής πολιτικής για ένα ευρύ φάσμα κυβερνοεγκλημάτων, όπως το cyber bullying, ηλεκτρονικές απάτες, κρυπτονομίσματα, ασφάλεια τραπεζικών συναλλαγών, ριζοσπαστικοποίηση μέσω διαδικτύου, ρόλο κοινωνικών δικτύων κ.ά.

  Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές/ριες στο πεδίο της πολιτισμικής κληρονομιάς (ΠΚ) στρέφονται όλο και περισσότερο στη μελέτη και στην ανάπτυξη νέων τρόπων ανάδειξης πολιτιστικού περιεχομένου με στόχο να προσεγγίσουν ευρύτερες ομάδες κοινού και ειδικά εκείνες τις ομάδες που δεν αποτελούν, κατά κανόνα, αυτό που αποκαλείται «κοινό του πολιτισμού». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει στις αναδυόμενες τεχνολογίες που αξιοποιούνται στην τεκμηρίωση και την  ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς με στόχο να προσφέρει στις/στους εκπαιδευόμενες/ους εξειδικευμένες γνώσεις, χρήσιμες τόσο για την επαγγελματική τους ζωή όσο και ευρύτερα.

Με την έναρξη του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027 δημιουργούνται μεγάλες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Τα στελέχη που θα κληθούν να υποστηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να έχουν τις γνώσεις και τα επιστημονικά εργαλεία για να επιτύχουν τους σκοπούς του νέου επιχειρησιακού πλάνου.

Για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση και να επιτύχει στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, απαιτείται να υπάρχει γνώση εξειδικευμένη και να υποστηρίζεται από κατάλληλα λογισμικά, τα οποία θα δίνουν γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις.

Μια ομάδα εκλεκτών και ειδικευμένων εκπαιδευτών με επικεφαλή τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Ηλία Γεράκο, Οικονομολόγο - Διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Δημόσιας  Διοίκησης Παντείου, MBA Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Ε.Μ.Π.) και την υποστήριξη της εταιρείας «SPECISOFT A.E.», εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα και την προσωπική επιτυχία του κάθε ένα και κάθε μίας εκπαιδευόμενου/ης.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εξοικείωση του επιμορφούμενου με γνώσεις και δεξιότητες ψηφιακής μάθησης και διδασκαλίας στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση.

 

Καλώς ήρθατε στo πρώτο εξειδικευμένο Πρόγραμμα για τα Οικονομικά του Blockchain στην Ελλάδα!

Το Πρόγραμμα λειτουργεί από το 2020, έχει συνάψει συνεργασίες με παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς φορείς (όπως το Global Blockchain Business Council και το European Blockchain Association) και το εμπιστεύονται μεγάλοι οργανισμοί στην Ελλάδα για εκπαίδευση των στελεχών τους (όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα Eurobank)

 

Επιστημονικά υπεύθυνος:

Λέανδρος Νικόλαος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Εισηγητές:

Κάπος Παναγιώτης, Πολιτιστικός Διαχειριστής (MSc)/Εκδότης, Διδάκτωρ Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου.

Παπαδοπούλου Λαμπρινή, Δημοσιογράφος, Διδάκτωρ Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου.

Τριανταφύλλου Σωτήρης, Δημοσιογράφος, Διδάκτωρ Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με εργαλεία, τεχνικές και καλές πρακτικές ώστε να εντάξουν αποτελεσματικά την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην καθημερινή τους επαγγελματική δραστηριότητα, να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποδοτικότητά στον εργασιακό τους χώρο και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα εστιάζει στην εφαρμογή μεθοδολογικών και τεχνικών προσεγγίσεων μέσω των προτροπών, τόσο στον χώρο της διοίκησης όσο και της εκπαίδευσης, ώστε οι εργαζόμενοι  να ελαφρυνθούν ή και να απαλλαγούν από χρονοβόρες διαδικασίες και ταυτόχρονα να αναπτύξουν τις δημιουργικές και ποιοτικές όψεις των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Ανάλυση κειμένων και εγγράφων, διαχείριση αλληλογραφίας, λήψη αποφάσεων, αξιολόγηση εργαζομένων, οργάνωση μαθημάτων, εξατομικευμένη εκπαίδευση, δημιουργία τεστ δεξιοτήτων αποτελούν βασικές διδακτικές ενότητες του Προγράμματος.